مشتری فقیر

مشتری فقیر
پرومودا باترا

در اوزاکا، شیرینی‌سرای بسیار مشهوری بود. شهرت او به خاطر شیرینی‌های خوشمزه‌ای بود که می‌پخت. مشتری‌های بسیار ثروتمندی به این مغازه می‌آمدند، چون قیمت شیرینی‌ها بسیار گران بود. صاحب فروشگاه همیشه در همان عقب مغازه بود و هیچ وقت برای خوش‌آمد مشتری‌ها به این طرف نمی‌آمد. مهم نبود که مشتری چقدر ثروتمند است.

یک روز مرد فقیری با لباس‌های مندرس و موهای ژولیده وارد فروشگاه شد و عمداً نزدیک پیش‌خوان آمد. قبل از آن‌که مرد فقیر به پیشخوان برسد، صاحب فروشگاه از پشت مغازه بیرون پرید و فروشندگان را به کناری کشید و با تواضع فراوان به آن مرد فقیر خوش‌آمد گفت و با صبوری تمام منتظر شد تا آن مرد جیب‌هایش را بگردد تا پولی برای یک تکه شیرینی بیابد!
صاحب فروشگاه خیلی مؤدبانه شیرینی را در دست‌های مرد فقیر قرار داد و هنگامی که او فروشگاه را ترک می‌کرد، صاحب فروشگاه همچنان تعظیم می‌کرد.
وقتی مشتری فقیر رفت، فروشندگان نتوانستند مقاومت کنند و پرسیدند که در حالی که برای مشتری‌های ثروتمند از جای خود بلند نمی‌شوید، چرا برای مردی فقیر شخصاً به خدمت حاضر شدید.
صاحب مغازه در پاسخ گفت: مرد فقیر همه‌ی پولی را که داشت برای یک تکه شیرینی داد و واقعاً به ما افتخار داد. این شیرینی برای او واقعاً لذیذ بود. شیرینی ما به نظر ثروتمندان خوب است، اما نه آنقدر که برای مرد فقیر، خوب و باارزش است.


برگرفته از کتاب:
باترا، پرومودا؛ رمز و راز زندگی بهتر؛ چاپ نخست؛ تهران: انتشارات بهزاد 1387.

نظرات 4 + ارسال نظر
بهزادمنش پنج‌شنبه 12 اسفند 1389 ساعت 13:37

شما فکر نمیکنید این کار مرد شیرینی فروش.باعث ناراحت شدن مشتری های دیگه مغازه میشود.!!!!!
بازم ممنون برای مطلب قشنگتون

مرجان سالاری جمعه 13 اسفند 1389 ساعت 00:00

سلام خانم بهاری
به نظر من فروشنده کار زیاد درستی انجام نداده ،فرقی نمیکنه طرف فقیر باشه یا پولدار ،بالاخره هر دو انسانندو نیاز به احترام دارن فروشنده میتونست علاوه بر اینکه به هر دو قشر احترام بذاره یه جور دیگه به فرد فقیر ابراز احترام میکرد مثلا میتونست پول فقیر رو قبول نکنه یا اینکه شیرینی بیشتری به این فرد بده.(البته این فقط نظر منه شاید هم زیاد درست نباشه)
در ضمن ورودتون رو به وبلاگ خوش آمد میگم و امیدوارم همیشه مطالب قشنگ درمورد درسمون در وبلاگ بذارید وهمچنین نظرتونو در مورد هر پست بیان کنید که ما هم مستفیذ بشیم.
با تشکر

سلام خانم سالاری
ممنون از نظر لطفتون.
منم با نظر شما کمی موافقم ولی اگه فکر کنیم که مرد شیرینی فروش پول قبول نمی کرد شاید نوعی توهین به مرد فقیر محسوب میشد و دیگه هیچوقت سراغی از شیرینی فروشی نمی گرفت و یا اینکه برخورد نامناسب کارگرانی که برای مرد شیرینی فروش کار می کردند باعث تحقیر فقیر میشد می تونیم بگیم کار مرد شیرینی فروش درست بوده.
مرد شیرینی فروش برای مشتریان پولدارش بهترین کیفیت در کالاهاشو بهترین تبلیغ خودش می دونه و برای مشتریان فقیرش احترام.
البته احترام به هردو قشر ضروریه ولی یکم متفاوت و خاص بودن بعضی مسائل بهمون یاد میده با زیردستانمون چه جوری برخورد کنیم.

محمد رضا مسعود چهارشنبه 18 اسفند 1389 ساعت 08:43 http://2m6m.blogfa.com

lمطلب اموزنده وقشنگی بود به پولدارها زیاد احترام میشود اگر کسی به فقیر احتام نمود هنر کرده است

نیما چهارشنبه 18 اسفند 1389 ساعت 23:09

خوب بود

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد